BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Click here for Myspace Layouts

Monday, 3 December 2012

| KEHIDUPAN |

:) ASSALAMMUALAIKUM :)

bismillahirohmanihrohim .. dengan lafaz sedemikian .bermula jari jemari untuk berbicara :) .. hai semua .. adalagi ker yang belom habes SPM ? wahaha . banyak nyerr subjek ampa amek . tapa-2 . demi masa depan kan ? :D .. gud luck yeaa .. so sekarang ,secebis hati ini ingin menceritakan kehidupan sekarang .. sedih ? gembira ? duka ? semua ada .. yea . kehidupan manusia . tapernah lari dari semua itu :'( .. tapii mana pergi gelak tawa nih . mana pergi mimik muka seperti ini >>> :') .. mana pergi semua ini ? ya allah . kau kuat dan tabahkan lah hati hambamu ini .. aku cuba berpura-2 senyum di depan orang , aku cuba menggembirakan hati semua orang . sedangkan diri aku ? dipenuhi dgn liku2 kehidupan .. ingin aku pergi jauh dari semua org .. supaya aku ta mampu menipu lagi perasaan sekarang .. aku perlukan kawan-2 pada saat ini , aku perlukan keluarga saat ini .. tapi ... dimana mereka ? ya allah sesungguhnya engkau maha segalanya . kejamkah apa yang aku lakukan ..? :'( .. aku cuba selindung kedukaan aku alami . kerna tidak mahu menyusahkan kehidupan orang lain . ternyata kehidupan demi kehidupan pelbagai cubaan dan rintangan yang harus kita tempuhi .. aku cuba luahkan semua perasaan ini kepada tuhan . moga tuhan dapat memakbulkan luahan ku itu . . ya allah sungguh kejam diri ini menyakiti hati orang lain .. apakah dosaku ya allah :'( .. kawan-2 maapkan diri ini andai menyusahkan . capital 'K'  

maapkan juga andai diri ini menyakitimu . sungguh diri ini tidak mahukan perpisahan .. :'( .. mak abah . maap adik ta mampu jadi anak yang baikk . sesungguhnya hati ini telah dibanjiri dengan air mata , halalkan lah makan minum adik . mengharapkan adik takan menyusahkan mak abah lagi . adik akan cuba hidup berdikari .. USAHA TANGGA KEJAYAAN . mohon restu dari mak abah supaya adik berjaya dalam kehidupan sebegini :'( .. kini baru aku tahu . KEHIDUPAN amat sulit jika kita tak mampu berusaha untuk mencapai sesuatu IMPIAN  :'( .. tuhan tidak memberi apa yang yang kita minta . tapi tuhan memberi apa yang kita perlu .. ALLAHUAKHBAR 
..

                                                   

Sunday, 2 December 2012

| AIR MATA TERAKHIR |

(: ASSALAMMUALAIKUM :)

hai all :) .. see ? nampak hepy bukan ?
yeaa . bertahan untuk menahan air mata nihh :)
ampa watpea jea tuh ? usha-2 belog chumott nih ea >?
oucchh ~ tima kasehh , nanti datang lagi singgah-2 sini keh :)

entry kali nih mungkin semuanya akan terluah..
telah lamaa terpendam ..lalu ingin aku coretkan buad dirimu insan yang pernah 
singgah di hati ini . walau ia hanya sementaraa :'(

maaf terpaksa ngalirkan air mata .. :'(
awak selalu cakap .. saia nih suka nangis tiap kali kita gaduh ..
awakk taw tak saia bukan nak simpati dari awak ..
saia keluarkan segala yang terpendamm melalui air mata :'( 
awakk kena tahu ituu :'(
hati perempuan lembut walau hanya secebis kelukaan yang terjadi 

hari ini . 2.12.2012 ..awakk dah pun bukti yang semua ini berakhir disini
setelah hampir 2tahun kita kenal .. 
ternyata kita ta dapat teruskan hubungan ini
mungkin ini ketentuan illahi untuk kita sayang ..
kita merancang , allah yang tentukan ..
family saia semua dah kenal awak .. abg-2 saia kakak-2 ipar saia 
MAK ABAH . semuanya oke dengan awakk
tapi setelah semua nih berlaku ..
semuanyaa HANCUR awak ! hancur ! 
saia dah cuba jaga relay kita dengan sempurnaa ..

saia tak berhak paksa awak menyintai n merindui saia ...
biarlahh perasaan itu sendiri datang kat awak , dan mungkin saat tuh 
awak tak mampu lagi memiliki saia ..
air mata mengalir tanpa henti ..walaupun saia cuba menahan ..
berharap ini AIR MATA TERAKHIR saia untuk awakk



sesungguhnyaa . saia menghargai semua ini ..
detik bersama awak . detik bergaduh dgn awk ..
akan saia sematkan di hati dan akan di akhiri dengan tangisan ini
awakk .. awakkk . awakkk
buley kan lupakan saia ? buley kan lupakan kenangan kita ?
buley kan awak ? saia tahu awak mampuu .. :'(

ya allah .. sungguh diriiku ini dahagakan kasih sayang seorang insan :'(
coretan terakhir dari saia awak .. 
awak jaga diri yea .. awak kalau sakit . jangan lupa makan ubat yeaa :'(
awak nanti kalau rindukan saia .. ingat tarikh 12.6.yeahh :'(
maafkan saia untuk SEGALANYAA :'( 

to : insan yang pernah singgah di hati ini 





Saturday, 24 November 2012

| PERLU LAGI KA ? |

:) ASSALAMMUALAIKUM (:

hey reader's . :) apa kabaq ? wait-2 .. 
kenal lagi tak ? kenal lagi tak ?
haha ..ofcoz la kan ? kan ? :D
lama GILA kan tak hudpate belog chomot nih :) 
agak-2 ampa bopa taun ?
ce teka , ce teka . * dapat adiah :P

uwaaa . bOSAn bukan ? cuti SEKOLAH nih ?
eh-2 , sekolah lagi kea ? haha
yea , ada LAGI satu PEYPERR yepp ..
bapa orang yang tengah SPM sekarang ? jap-2 nak bilang ..
satu . dua . tiga . empat . lima . enam . tujuh . lapan ....
wah ramainyaa :D .. 
mengarot bukan ? * yea itu AKU !  haha

hee , arini MOOD ta oke . serius TAK OK .. 
tapi HATI ok lagi bab tuh rajin SIKIT nak hupdate suma nih :D
even MOOD ta OK .. tapi aku CUBA . aku CUBA bagi ok :)
ampa OK takk ? HAHAHA *gelak hegegeh :P

kalau dikira-2 .. sehari , dua hari , tiga hari . empat hari .lima hari 
oucchh . dah hampir 2taun kami kenal :)
lama tak ? lama tak ?
hee :) , ada org lagi lama tak kalutt pon kan ? kan ? *kesah ? :P

hmm . topic 4 entry , PERLU ..
eh-2 . cam bangang ja entry kali nih kan ? kan ?
bangang ta bangang , aku tgh bengang ampa taw ka ? haha
eh , dak-2 lawak ja :) *senyum sikitt :D

oke .. hmm . awat yang ayaq mata bertakung nih .. ishh >.<
tamau , tamau , tamau , penat oOo dok teyakk sediaa .. >.<
berjuta-2 orang da pesan kat akuu ..
sabaq . sabaq n terus sabaq ..
oke , aku dah cuba bersabaq . tapi ayaq mata tetap ngalir ..
mungkin sebab hati perempuan nih lembut kan ?
aku menangis bukan sebab nak mitak simpati ka apa ..
tapi aku penat dengan perangai awok tuh ..
aku taw awok akan marah bila baca ENTRY nihh ..
tapi kenyatann keh ..
bila GADUH , suma salah aku , salah awok bila na nampak ?
taun depan ? 3 taun g ? 4 taun g ? err --'
tapa lahh , benda dah jadi .. kita bukan buley paksa-2 orang :)
aku dah cuba FAHAM awok , aku dah cuba BERSABAR nan awok ?
tapi . ? derita aku dapat ? why ? why ? tell me why ? :'(
ok . ok . lagi banyak bebel . lagi ke lautt aku nanti kann ..
cukup-2 . aku tamau gaduh nan awok dah . tamau benci awok dah
kebahagiaan awok , kebahagiaan aku jugak ..
hmm .. mungkin bukan JODOH kita oke !
aku cuba faham semua nihh .. 
tak PERLU untuk aku menangis lagi
tak PERLU aku mengharap lagi 
tak PERLU aku teringatkan lagi 
segalanya TAK PERLU
aku sayang hang senget . tapi hang ta rasa apa yang aku rasa !
hope one day . even kita tak bersama lagi ..
aku harap waktu tuh hang akan rasa ..
BETAPA PERLUNYA SAYA UNTUK AWAK 

the end ~~


* thankz reader's sudi melawat belog sichomot nih :D
nanti jemput-2 singgah lagi oke :D

Thursday, 20 September 2012

TERIMA KASIH ALLAH

:) ASSALAMMUALAIKUM (:

HELLO semuaaa ! yeahh , ikut bersama duluu ..
angguk-2 . geleng-2 tunjuk-2 . ikut tunjuk .
iye-2 ,saye-2 .. kiri kanan ikut saje ! 
walayehh :) kasii duck face sikitt @.@ 
haha

orait-2 :) .. see ? lama kann aku ta hupdate belog ?
bape taun ea agak-2 ? *haha (gelak jahat)
alaaa , baru sebulan nyee ponn :) 

ampa semua apa kabaq weyh ??
keja pa laniihh ? belajaq kat mana la nih ?
kawen dak g ? anak wapa orang dah ? hahaha
p/s : soalan ini perlu dijawab nan segera ! :P

oke-2 .. berbalik pada tajuk entry !
TERIMA KASEH ALLAH:)
sesungguhnya aku sangat lahh bersyukur ..
banyak yang berlaku dalam kehidupan nihh
kalau ampa semua ditempat akuu ..
ya allah .. seksa ampa taw dak ? ! !
tataw ?  nih na hbaq lanih ! 
kalut nakk p mana pulakk dah tuhh ? 
maii la kita pekena kopi dara dulu oi !
hahaha

yeaa :) .. cerita nih berlaku selama 10bulan !
lama tak ? lama tak ? lama kan ... taw tapa !
tapi tak perlu lah kot aku cerita apa yang terjadi sepangjang 10 bulan tuhh ..panjang ceritanyaa .. sebulan ampa ta tidoq
hahahah .. mau jadi gutu ? tamau ann :P
kalau diceritakan .. comfirm-2 ampa semuaa buad MUKA alaa-2 mak jemahh ceginii kann 


oke-2 .. hahaha . ganaihh nyaa muka ampa oihh ..
haha..
awat ? awat ? nak akuu cerita gakk ?
eyhh . tayah lahh :) ..
biarkan ia jadi kenangan silam dalam keluarga ini oke :)

terima kaseh ALLAH 
*kerana telah kembalikan kebahagiaan suami isteri(kak n abg ipar aku)
*kerana kesihatan tubuh badan yang sihat ini 
*kerana memberi kesabaran pada setiap dugaan mu yang besar ini :)

dikesempatan ini jugakk :) 
ceyywahhh ! nak buad pengungguman niehh ! 
hehe , AKU & DIA kembali bersama balek !
alhamdullilah .. TERIMA KASIH TUHAN selalu mendengar doa hambamu ini :)

awak-2 :) .. yea la awakk lahh :)
thankz ea sudi terima saia balik dalam hidup awak 
harap suatu hari nanti awak jadi yang HALAL untuk saia !

ILOVE U ... (hikhikk , >.< malu) 



Monday, 27 August 2012

| bila LELAKI menangis |

:) ASSALAMMUALAIKUM (: 

hey SEMUAAA , weyh ! rindunyaaaaa ! 
( upps ! BUKAN ampa k , tapi kat belog)
oucchh-2 , jebekk mulutt pulakk , rinduu kat ampa2 semuaa lahh !
wooottt-2 , piiinnPOOOnnn ! 
ampa semuaa , SELAMAT HARI RAYA ! (:

hee , tgk cetuee ampa semua mesti ingat aku nak hupdate about RAYA kan ?
eh-2 ampa silapp , bukan masanya lagi , sebab RAYA ta abeh lagi kan ? jahahaha

gila lamaa kan aku tak gegaq-2 kan belog nihh ..
almakklummlah da ada LAKI ( Uppss ! )
haha , ampa semua pa kabaq ? sihat ?
raya cmna ? oke ? duit raya banyak ?? hahah
(ta jawab bagi sekupang ) haha

oke-2 , berbalik pada tajuk SEBENAR-2 entry nihh :) ..
argghh , camna nak mula cita nih ? >.<
hmm .. ampa semua , ada buah hati ? ada buah jantung >?
mesti ada kan ? walaupun ta semuaa ..
ampa ada FACEBOOK masing-2 bukan ?
so , banyak mendaa yang ada kat fesbukk kan  ??

wey , kat new feeds aku selalu naik org hupdate about LOVE . ! 
ampa semua taw LOVE tuh apa kan ? 
kalau sapa kata LOVE tuh batu , meh akuu nak boh penampaq sedaih ! 

hmm , kadang-2 best baca apa yg depa-2 hupdate ..
pandai depa kan .. maniss ja ayat ! (jeles nih)
tapii , ada akuu terbaca satu status nihh , dia tanya pendapat orang ramai  !

soalan BERGEMA seperti ini ..
apa pendapat anda jika seorang lelaki menangis di depan anda ! 
weyh ! sentapp akuu baca ! 
thenn , terus otakk aku pikiaq .. ya allah betapa sweetnyaa seorang lelaki ituu  !

weyhh , ampa ingat senang lelaki nak tunjukkan aiq mata dia ?
weyh aiq mata lelaki lebih jujur daripada aiq mata pompuan !
 arghh , itu je pon yang aku nakk share nan ampa semuaa ..
tadakk mneda yang menarik pon ..
hahha ! pape pon GUD LUCK untuk member-2 yang ngah dok TRIAL SPM !

daaa (: sini jap ... :* emmmmuaaaahh ! :P 


Wednesday, 27 June 2012

| BUFDAY GIRLZ |

(|: ASSALAMMUALAIKUM :|)

HEY semua , apa kabaq ? . ampa-2 semua sihat dakk wehh ?
wehh ? weh , rindu ampa wehh .. muahh kanan , muah kiri ! :*
weyh , ampa ta mandi g ? mashemm jea ? hhaha :P

aucakk ! upss ! kat org sebelahh ampa oke ?
apa ? ? xdak org ? haha .. sajee jee :P 
hey all , lama kan si dax bambamm nih ta hupdate belog ..
perkara biasa kehh , ta payah nak repot polis bagai .. haha :P
saja ja , melawat belog chomot akuh nih , tetiba jari aku nih gedik gila nak hupdate ..
(GEDIK KAY GEDIK) haha 

so , putaq punya putaq pala otakk nihh , tetiba teringatt nak hupdate pasai besday party aku yang 21.6 aritu !!
ampa-2 semua , tayahh nak cakap aku budak-2 lagi oke ! 
aku dah 17 kay , 17 ! haha :) 

oke2 , penatt aehh menaip pepanjang kat ampa 
ampa bukan nak baca pon kan ? haha
taw dahh wehh ! :)

mehh sini kita usha-2 gambaq hat gedik-2 nihh :)


min , eypah , aku ,wati n yana :)
*ochh , oke , time tuh aku potongg kek oke , nmpak aku pegang pisau ?


wati , yana n isma
*hat nih keliaa , ampa kalehh laptop ampa , haha :P


oke ! .. meh tekann brekk tang nihh satt .. 
oke , tgk kek nih , aku sedih , nak taw pasai pa ? 
huh , kek nihh an , aku p tempah 2 ary before aku sambut ..
tataw bekenan tang mana kek nih , padahey motif aku ! 
nak kek COKLAT ! coklat !
thenn , time aku nak p amik kek aku tuhh >.<
terpandang akuu pada satu kek COKLAT nih ! 
tuhan ja taw perasaan aku time tuh ! .. taw dakk , akuu mcam nak teyakk guling2 dalam kedai uh sebab tokey tuh kata ta buleyh tukaq >.< .. huwaaa , bakaq kedai dia baru tahwan >.<
tapi ta pa lahh , kot mana pon , kek jugak kan :P



oke , nih gmbaq makanan-2 yg disediakann .. sebenaqnya bnyak lagi , tapi ta hidang g! :)
ada , koktail ,makaroni , bihun soto , kek , then kacang2 , eh-2 bnyak lagi lha :P


eh ampa-2 , aku ada kek .. haha , nak >?
bukak mulutt kaih !  aaaarmmm :) haha :P


aku & betty
see ? nih pic after aku kena mandi tepung nan member-2 aku oke >.<

oke-2 , nak tgk banyak lagi ? haha .. apa kata tengok ja kat fesbukk :)
so sekarang aku nak gitau ampa-2 yang aku akan ingat benda nih tiap kali bufday aku ! 
jumm tengokk !! TENGOKK tekan button anak panah ke bawah ! :P


yeahh , kalau ampa-2 nak taw .. abg nih nama dia .. abg munet :)
hee , thankz sebab tunaikan pemintaan dik kyna nyanyi kan satu lagu ..
even awai-2 tuh buad suara sengau mcm bangau ! 
tapi heppy gila oke dengaq abg munet nyanyi ! :)


oke2 :) .. nih abg midie okee .. jyehaha ..
katanya ta sempat nak buad lagu besday .. last2 tau dapat lagu apa ?
haha , lagu awan nano :) .. haha . thnkz abg midie , tapi ingat nak copy link tadi ..
tapi ampa-2 ta leyh ngorat auu , sebab abg midie da ada "DIA" :)
uppss ! hahah (jgn maraa nahh) :P


yeahh ! yang nih msti ramai yang kenai bukann ? haha
thankz menn ! bcoz nyanyikan lagu ziana zain , even ta dak sangkut paut apa-2 kan nan besday ! 
haha , tapi kyna taw , men nak menghiburkan hati ini ! hahha
thankz nah .. t buleyy nyanyi lagi kan ? kan >? :P


yeahhh , oke-2 . nih dia antara orang yg last wish besday kay ..
haha . pape pon , thankz jugakk oke even orang terakhir ,dapat jugak lagu heppy bufday ! 
hahha .. hargai kay hargai .. :) 

*oke-2 all.. penatt dahh wehh ! akhir kata ! thankz kepada semua yang wish besday kat facebook , kat enset , n yang sama waktu dengannya .. thnkz kawan2 yang datang sambut besday akuu !
seronokk sangat oke ! SAYANG ampa semua weyh ! !! :*

then nih lastt .. present from my family !! 
ILOVE MY FAMILY ! (tanpa mereka tak kan jadi kenduri kecil ini)


tadaaa :) , hehehe :) thnkz abah , a.sharul , kak kirah , kak fahana abg ket ! 
terima kaseh jugak kat MAK ! sebab masak sedap-2 untuk tetamu ! 
sayang MAK sangat-2 :) muahh! 

P/S : ampa-2 weh ! SORRY ! lagu sedih .. nih lagu pebret ! so abaikan ! :)

Saturday, 9 June 2012

| SAYU DIHATI |

(: ASSALAMMUALAIKUM :)

Hey reader's , how r u ?? ta sihat ??
sebab nak bukak sekolah an ? puudaaahh , taw lama dah mende acenie .. ahaha
acana cuti ? best ? melancong katna ? jauh tak ? pegy luaq negeri takk ?
dok umah jea ? oke lha tuh , ta rmai yang cuti dok umah ! :P

acana nan keja sekolah ? da siap lom ? haha *seolah-2 aku nih cikgu kan :P
pape pon , selamat kembali ke sekolah  ! ! :)

hey ampa semua , sini japp , nanak pinjam bahu ! 
kejap un jadi lahh , buley kan ? buley kan ??
tetiba SAYU SANGAT HATI INI .. 
hmm , hey-2 , arini 9aribulan , kalau taun lepas , time nih aku tengah tunggang langgang tidoq
sbb date tuh ari sanding kakak n abg aku ! *teringat balek !

diketika kesibukan itu jgak , aku ta lupa untuk text kat hang kan dear ! 
rindunya saat itu weh ! mana pergi semua tuh ? :'(
hmm , esok , lusa ,TULAT ! oke 12.6 ! 
wehh , nih kan ari hang nan aku bersatu hati ! 
napa cepat sangat! setaun dah wey ! tapiii , hang muhung aku ! 
hang kata hang nak jaga hubungan kita elok-2 .. tapi hang ta kotakan pon janji hang !
hang muhung aku time aku betol-2 mencintai hang ! 
dalam setaun niihh , macam2 berlaku antara kita ! tapi aku nak cakap yang aku sayang hang lagi !
antara kita banyak kenangan manes dari pahit ! sbb hang suka bagi aku heppy bila dok nan hang !

tapi lanihh ? ang pegy cetuee ja ? , hang muhung akuu lagi !
bnyak janji yang hang tabuq kat aku ! tapi hang gagal kotakan janji hang !
apa relay kita sekarang ! hang pegy tanpa ucap kata PUTUS ! 
apakah sebab itu aku TERGANTUNG di tali PERCINTAAN kita ?

napa hang siksa aku ceniee ! aku dah cuba nak lupakan hang wey !
tapi TAK BOLEH  ! TAK BOLEH ! :'(
ya allah , npa mesti aku lalui seperti nih .. :'(

dear capital "K"
andaii ampa terbaca belog kami ! .. kami mohon ..
terus terang nan kami ! if ampa tamau besama kami ! 
plzzz , noktahkan cinta antara kita ! 

* SAYU DIHATI INI *


kita berkenalan dalam laman muka buku 
kita jumpa di halaman rumah aku !
sampai sekarang aku tak tahu apa kata hatimu
lalu ku noktah kan ia di dalam hati aku ! 


Thursday, 24 May 2012

•• JEJAKA U-TUBE ••

:) ASSALAMMUALAIKUM :)

HEY semua !! apa khabar ? 
huwaarghh , riNDU ampa-2 lha weh ! 
mai sat , sat ja ! emmuaahhh ! :* .. #uppss ! kan da kena ! (haha)

duuushh-2 , hupdate belog smbil dgaq lagu  *anak kampung*
mmng syahduu arr kann ! lagu nih , budak-2 kelas aku suka sangat nyanyi !
sampaikan akuu sendiri terikot-2 .. muhehe  ! 
suara aku sedap ?? eh ! mmng ta larhh kann ! 

tapi kann , sini akuu nak share sikit nan ampa-2 semua :)
2 jejaka u tube :) , bagi akuu , suara depa nihh sedap :)
even depa ta SEfamous lagi macam-2 artis kat luaq sana .. 
tapi insyaallah , mereka akan menyusul kemudian :) .. insyaallah :)

depa adek-beradek ,(adik abg).. depa comey ! 
eh-2 , tetiba terjumpa link u tube nih , ! 
eh ! napa ta penah taw nihh .. yang nih yang bro MUNER punyaa !! 
cer tengookk ! ada bnyak lagi ! *cari sendiri nahh ! :P 

* YANG TERJADI TETAP KAN TERJADI *


oke-2 ! best bukan ?? jangan nak mengutuk sgt lha kan ! :P
aku taw ampa-2 iri ati ! ..
muheheheh .. so skrang yang sorang lagi .. nih bro MIDIE punya !

*LAFAZKANLAH*


oke ! selesai ? heee :) ..
saja jaa aku buad entry nih untuk ampa-2 semuaaa ! maklum lhaa , da lama si dax bambamm nih ta membebel kann ! ampa-2 un comfirm punyalha rindukan bebelan akuu niihh !
tapi-2 , satu benda ampa tau ,speseli untuk BLOGGER-2 kat luaq sana ! 
if ampa ta on belog , or ta melawat langsung belog , or ta jenguk belog or ! eh bapa kali "or" la kann !
oke senang cita, if ampa ta hupdate belog dlm masa 3bulan maybe , belog ampa akan d' BLOCK !
ampa nakk hal ini terjadi ? ouh tidakk ! mintak simpang lha kan ! :P

oke , penat sgt lha nih aku menaip !..aku hupdate belog un sebab baru taw bnda berBLOCK-2 bagai nih !
law tidak jangan arap sgt akuu rajin nak hupdate memalam cenie *otak tgh blurr !

eh-2 ampa .. sekolah dah start cuti bukan ? .. *loncat2 sampai ataih syiling !
muhehehe , untung ampa-2 yg BERCUTI itu ! .. 
napa aku cakap cenie ? eh nak taw ka ? err ! 
cuti akuu penuh dengan TUISYEN oke ! :) ..

apa-2 pon ! selamat bercuti SEKOLAH kawan-2 .. haha *sambil buad muka sedih 

singgah link nih sat ! lagu nih ! aku teringat kat capital "K" .. 
tapa , tuhan lebih mengetahui segalanya :) 
hidup perlulah bersabar dgn setiap dugaan ^_^

*TAKUT*


p/s : bro midie n bro munet , lau sempat lawat lha lagu link tuh oke 

#thankz all sudi jenguk belog si daxbambamm nihh :)


Sunday, 6 May 2012

| W.A.N.I.T.A |

:) ASSALAMMUALAIKUM (: 

HELLO guys ! wazup-2 :P
orait-2 , tetiba malam nih mood nak hupdate belog datang .. 
so , tunggu apa lagi lagi , membebel lagi la kan ..
ouh-2 , silap-2 . mlam nih xdak masa nak bebel-2 orait !

ampa makan dak g nih ??
senyumm sikett ! ^___^ .. *amoeh ,segak aih ! 

oraitt-2 .. bermulanya cerita ini ketika aku lagi sedang melancong dalam mukaBuku !
nih lha keja aku time-2 cenie , facebook , facebook !tah bila nak studybook pulak !
orait-2 .. dah ke lautt ceritanya nya ! 

so tanpa membuang masa , aku nak SHARE something nih
bnda nih TERamat penting untuk WANITA !
baca elok-2 ! 
W.A.N.I.T.A !

yang lelaki pon bulehh mai singgah-2 kat sini! ..
yelaa , nnti-2 ampa nak kawen ada bini , ada anak .. 
betoi dakk ? betoi dakk ?
apadia ? tamau kawenn ? pirraaahh ! tuihh ! haha

nih ha dia ! hayati elok-2 oke ! 


Saudara dan saudari kaum muslimin dan muslimat
Renungan
khususnya untuk para wanita dan diriku sendiri.

Sayidina Ali ra menceritakan suatu ketika melihat
Rasulullah saw menangis manakala ia datang bersama Fatimah.

Lalu keduanya bertanya mengapa Rasulullah saw menangis. Beliau menjawab,

"Pada malam aku di-isra'- kan , aku melihat perempuan-perempuan yang sedang disiksa dengan berbagai siksaan. Itulah sebabnya mengapa aku menangis. Karena, menyaksikan mereka yang sangat berat dan mengerikan siksanya.

Putri Rasulullah saw kemudian menanyakan apa yang dilihat ayahandanya. "Aku lihat ada perempuan digantung rambutnya, otaknya mendidih.

Aku lihat perempuan digantung lidahnya, tangannya diikat ke belakang dan timah cair dituangkan ke dalam tengkoraknya.

Aku lihat perempuan tergantung kedua kakinya dengan terikat tangannya sampai ke ubun-ubunnya, diulurkan ular dan kalajengking.

Dan aku lihat perempuan yang memakan badannya sendiri, di bawahnya dinyalakan api neraka. Serta aku lihat perempuan yang bermuka hitam, memakan tali perutnya sendiri.

Aku lihat perempuan yang telinganya pekak dan matanya buta, dimasukkan ke dalam peti yang dibuat dari api neraka, otaknya keluar dari lubang hidung, badannya berbau busuk karena penyakit sopak dan kusta.

Aku lihat perempuan yang badannya seperti himar,
beribu-ribu kesengsaraan dihadapinya. Aku lihat perempuan yang
rupanya seperti anjing, sedangkan api masuk melalui mulut dan keluar dari duburnya sementara malikat memukulnya dengan pentung dari api neraka,"kata Nabi saw.

Fatimah Az-Zahra kemudian menanyakan mengapa mereka
disiksa seperti itu?

*Rasulullah menjawab, "Wahai putriku, adapun mereka yang tergantung rambutnya hingga otaknya mendidih adalah wanita yang tidak menutup rambutnya sehingga terlihat oleh laki-laki yang bukan muhrimnya.

*Perempuan yang digantung susunya adalah istri yang 'mengotori' tempat tidurnya.

*Perempuan yang tergantung kedua kakinya ialah perempuan yang tidak taat kepada suaminya, ia keluar rumah tanpa izin suaminya, dan perempuan yang tidak mau mandi suci dari haid dan nifas.

*Perempuan yang memakan badannya sendiri ialah karena ia berhias untuk lelaki yang bukan muhrimnya dan suka mengumpat orang lain.

*Perempuan yang memotong badannya sendiri dengan gunting api neraka karena ia memperkenalkan dirinya kepada orang yang kepada orang lain bersolek dan berhias supaya kecantikannya dilihat laki-laki yang bukan muhrimnya.

*Perempuan yang diikat kedua kaki dan tangannya ke atas ubun-ubunnya diulurkan ular dan kalajengking padanya karena ia bisa shalat tapi tidak mengamalkannya dan tidak mau mandi junub.

*Perempuan yang kepalanya seperti babi dan badannya seperti himar ialah tukang umpat dan pendusta. Perempuan yang menyerupai anjing ialah perempuan yang suka memfitnah dan membenci suami."Mendengar itu, Sayidina Ali dan Fatimah Az-Zahra pun turut menangis.
Dan inilah peringatan kepada kaum perempuan

p/s : kena ingat pintu taubat masih terbuka ! 

Thursday, 3 May 2012

☯ M.E.N.A.N.G.I.S ☯

:) ASSALAMMUALAIKUM (:

HEY olls !! HOI , rindu ampa semua aih! 
ampa rindu ceq dak >? rindu dakk ?? 
APADIAA ? dakk >? !

nahh 1000$ , p men jauh-2 ! hahaha !
orait-2 , lama kan ta hupdate blog chomot nih , muhehehhe ..
awai-2 bukak tasat ! atudiaaa , tudiaaa .. mata jadi lagu nihh @,@

bila masa tataw belog dashbourd ni tukaq jadi kot len !
juling-2 mata nihh dok kelebekk nak wat entry baru ! 
hahah ! orait-2 , ampa sihat ?
ha tudiaaaq , tudiaaq , dok beletiaq punya panjang bqu nak tnya ! 
oi , biaq p lhaa , tak kacaw bulu ketiak ampa ponn nahh ! haha :) 

orait-2 , kita berbalik pada tajuk entry oke ! 
>> M.E.N.A.N.G.I.S <<
eh-2 . macam sedih je kan , hakk elaahh , nama pon menangis ta kan nak gelak pulak kan ! :P

yea , meh sini ! nak taw kan ?? 
meh-2 pekena aiq kopi xdak gula ! haha :P (nak ngarot p sat) 

✺ BILA PEREMPUAN MENANGIS 

PERNAH AMPA BERTANYA , KENAPA PEREMPUAN MENANGIS KERANA SEORANG LELAKI ?
MUNGKIN AMPA DAH TERBIASA DENGAN FAKTA , YANG PEREMPUAN SUKA MENANGIS

SEORANG PEREMPUAN TIDAK AKAN MEMANGIS DGN MUDAH TETAPI HANYA BILA DIA MULA MENYINTAI ANDA
DIA MERENDAHKAN EGONYA SEMATA-2 KERANA AMPA

APABILA DIA MENANGIS DIHADAPAN AMPA ,KERANA AMPA ..
PANDANGLAH MATA DIA

BOLEH DAK AMPA RASA APA YANG DIA RASA ?
PERNAHKAH AMPA MEMAHAMI APA YANG DIA RASA ?

DIA MENANGIS BUKAN KERANA DIA LEMAH 
DIA MENANGIS BUKAN KERANA KASIHAN / SIMPATI

KERANA DIA TIDAK TAHAN LAGI UNTUK MENAGIS DI DALAM HATI
KESEDIHAN YANG TERJADI SEMAKIN BERAT UNTUK DIA SIMPAN LAGI

JANGAN AMPA UNGKAPKAN RASA CINTA PADA SEORANG PEREMPUAN
BILA AMPA BELUM SEDIA UNTUK MENYINTAINYA 
KERNA AMPA AKAN BUAT DIA MENANGIS DAN SENGSARA

MUDAH BAGI SEORANG PEREMPUAN BERPURA-2 MELUPAKAN CINTA LAMANYA TERUTAMA CINTA PERTAMANYA
TETAPI BUKAN MUDAH MEMBUANG PARUT DI DALAM JIWANYA

JANGAN SAMPAI AMPA TERLAMBAT UNTUK MENGATAKAN 
"MAAFKAN SAYA AWAK"


THE END !

orait-2 , hokk aloorhh , awat yang banjir nih ? ishh !
ampa buad apa nih ! .. menangis yepp ?
sudah-2 .. sini nak lap , aiq mata tuhh .. atotototo , ciannya diaa ! muahh :*

p/s : ceq kuat teqiak ! jangan nak kata pa nah :P .. haha