BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Click here for Myspace Layouts

Thursday, 19 January 2012

۞۩۩۞ JIKA KAU .. ۞۩۩۞

(: ASSALAMMUALAIKUM (:


Wahai lelaki , jika kau kasih dan cintakan wanita itu ..

•• Bawalah dia ke jalan Allah
•• Nasihatilah dia
•• Perbetulkan kesilapannya
•• Jagalah dia dengan baik
•• Kasihanilah dia
•• Lindungilah dia
•• Berilah kasih sayang padanya
•• Hargailah dia
•• Ucapkan terima kasih atas pertolongannya
•• Bersabar dengannya
•• Terimalah & cintailah kekurangannya
•• Jadi IMAM terbaik untuknya .



Wahai wanita , jika kau kasih dan cintakan lelaki itu ..

•• Setialah kepadanya
•• Hormat kepadanya
•• Mencintainya sepenuh hati
•• Berlaku jujur kepadanya
•• Sentiasa disisinya
•• Hargailah dia
•• Jagalah maruahnya
•• Bersabar dengannya
•• Terimalah & cintailah kekurangannya
•• Jadi seorang ibu yang mithali kepada anak-anaknya
.


Tuesday, 10 January 2012

✽✽ maaf atas kesilapan ini ✽✽

(: ASSALAMMUALAIKUM :)

HEY-3 semua ! .... dengar sini orang-2 kampung ! (err, oke aku merepek) :P
sorry to say , sorry to say (biar mimpi sampai ke bintang) .. best cita nihh ..
oke , daripada aku ngarot pepanjang ..bek akuu cepatkann bercerita .. 
cerita ? cerita apa >? ia berjudul sang helang dan sang buaya ! 
oke , mengarut lagiii >.<
bismillahhirohmanirohim ... 

oke , entry kali nih akuu nak tujukan pada someone yg penah mewarnai hati aku 
sewaktu dulu .. kalau nak diceritakan kenangan-2 kami ..
memang akuu ta kan cerita la kann .. :P
bukan apa , biar lah kenangan itu kekal di dalam hati ini .. :(

ku utuskan ini hanya untuk kamu (abg angkat) .. capital "F"

abg , disini adik na mohon maap , andai selama kita kenal ..adik ta penah nak bahagiakan abg , adik sedar , adik ta mampu nak jadi adik angkat mcm org-2 lain , tapi adik dah cuba terbaik untuk menjadi terbaik dalam hidup abg .. mlm nih abg on9 FB , tapi takot nak tegur ,sebab takut ta dilayan :(

sekarang semua da berubah :'( .. mana gelak tawa yg dulu :'( .. mna usik-2kan yang dulu :'( 
kemana semua tuh pergi ? puas adik mencari . tapi ta jumpa .. :'(
adik tahu abg bahagia dengan org yang betol-2 abg cintai .. tapi adik ta salahhkan abg .. 
mungkin sekarang adik sedar , yang adik bukan lah adik yg terbaik untuk abg ..
oleyh itu , disini adek nk abg tahu yang adik RINDU semua tentang abg .. :'(

╥_╥ MAAF ATAS KESALAHAN INI SEMUA ╥_╥

Friday, 6 January 2012

╥_╥ awak , saya nak jumpa awak ╥_╥

:) ASSALAMMULAIKUM (:

hello u oll's :) .. rindu-nya kat reader's hat tomey-2 nih .. 
sihat kahh ? :D .. makan sudahkah ? 
sudah BERpunya  kah ? muahehehehe *mood gedik sat :P

oke ! berbalik pada tajuk entry ! 
untuk sapa saia tujukan entry ! 
entry ditujukan pada sesiapa yg perasan saia nak jumpa dia ! haha :P
 ooochh ! melawak ja , xna la mara-2 ..
atototototo , tarek muka .. ala tomey-2 :D

*bahasa diri ditukar

hee , oke ! seriusly ! aku nak jumpa hang la ! huh !! 
reti BACA dakk nihh .. akuu nak jumpa hang la ! 
akuu ada bnyak bnda nak cita kat hang ! :'(
aku ada bnyak bnda nak ngadu kat hang ..
da lama ta tengok hang senyUm depan akuu ..
dengan bulu mata hang yang lentik ! 
perghh , ais ketoii pun leyh jadi cayaq oOoOo  .. :p

nanti law ada jodoh kita leh jumpa .. 
kita makan ais krim sesama nah ~ wOww ~ ! 
nnti chomot-2 kita snap pic bebanyak ea ... 
even ,pasnih kita hanya sebagai kawan ! 
hang ta kisah kan akuu nak jumpa hang! 
pendek kata ! 
akuu RINDU nak JUMPA hang ! :p

p/s : harap-2 hang singgah belog chomot akuu nih :* ..



p/s : comey LOVE nih sebab ada zip .. haha :P 

Sunday, 1 January 2012

◕‿◕ cUba yang terbaiK 2012 ◕‿◕

:) ASSALAMMUALAIKUM (:

hey-2 .. haii-2  .. hoi-2 ..
opOCOT ! 2012 da ka ?? uishhh , umuq da 17 lah kan .. 
ooucchhh , muda lagi la kan ?? aishhh .. sentiasa muda :P .. hahahaha ..

2012 ? ada apa-2 yg menarik ? ada apa-2 yg romantik ??
hermm , seperti biasa ja kann , tapi ada rasa jgak kehangatan 2012 tuh ..
 :P hot ,HOT , hot :D

taun nihh akuu SPM , yeahh .. akuu memang selalu ulang pon PERKATAAN nih 
S.P.M !!! haha .. (biaq bagi ingat dlm pala otak sikit) :P
tahh la , aku xtaw la nak ckap apa .. yg penting .. aku BELOM bersedia :(

aritu cikgu kauseling akuu ada cakap kat akuu ..
bersedia dari saat-2 awal , jgn tgh bulan baru nk bersedia ..
huwaaa :'( ..terharu kot wey ! ampa ta terharu ka >>.<<

2012 hidup akuu yang SEPI , tapi aku taw yang TUHAN  
selalu di sisi hamba-2nya :'( ..
sepi yg TERamat sepi ...
susah untuk akuu luahkan perasaan ..
akuu bukann nak BF sebagai peneman akuu , ckup la sekadar kawan-2 akuu ..
tapi kemana mereka-2 semuaa .. :'( 
akuu rasa kasih syg yg akuu dapat selama nih BERKURANG !!! :'(
pendek kata aku tensyenn arini !!!!!!

serius , aku ngah nangis time hupdate entry nihh :'( ..
indaH sgt diri ini law ada yg sayang .. ckup jgk syg sebagai SAHABAT ! 
argghh !! :'( .. semua akuu wat , semua serba ta kena !! 
SAAT nihh jgk aku teringat kat hang capital "K"
sbab law time akuu ada masalah , kadang-2 akuu mengedik-2 crita masalah akuu kat hang ! 
hang pon selalu wat akuu tenang ! tpi sekaramg ! xdak sapa nk faham isi hati akuu !

hope 2012 bawa MAKNA dalam hidup aku !
 :(

meski akuu tahu , SEPI ITU INDAH ..