BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Click here for Myspace Layouts

Tuesday, 29 November 2011

:: aku .kau & kenangan ::

hey guys , first sekali akuu nakk cakap sepsiapp , yang mana xsuka emo2 nihh 
sila tekann button (X) di lappy ampaa oke ! da faham kann >.< 
bukann apa , satg jadi cam FESBUKK nuhh , akuu dok post ayat2 jiwang 
ada patut dia kata (dah xdak ayat lenn ka nk tulis) eeee , akuu hawinn satg apa ponn xbleh >.<
itu akuu punya ACC so , suka hati lahh akuu nak tulis apaa ponn , 
ituu yang akuu rasa .. :'(
jap, jangan lupa add KYNA BAMBAMM yea reader's :)


ASSALAMMUALAIKUM

oke , sekarangg akuu nakk mulakan dengan tajuk entry akuu tuhh . 
ampa semua mesti ada kenangan jugakk kan , tapi kenangan nih yang agak sedihh 
so , yang mana aelergik nan sedih ,sediakann apa2 yg patut oke ! :'(

  ♥  AKU , KAU & KENANGAN  

xdak lagi tersisa untukk akuu ,selain KENANGAN INDAH bersamamu
mata ini indah pabila melihat INDAHNYA CINTA kita :'( , mata indah mu yang indah adalah milik akuu
kini akuu akuii  semua dahh jauhh darii akuu ,akuu betol2 perlukann kauu :'(
kalau kauu nakk tahuu , kehidupann akuu terasa KOSONG tanpa keindahanmu :'(
hatii , cinta dan rindu adalah milikmu :'(
cintaamuu mu tak kann pernahh bebas dari akuu ,bagaimana mungkin akuu nak terbang mencari cinta yang LAIN :(
CINTA kauu akan tetap tinggal bersama akuu :'( hingga akhir hayat akuu dan selamanya :'(
hingga hanya kuasa TUHAN yang akan persatukan kan kita lagii :'(
kauu sedar ta yangg kauu pernah sinarkan sesuatu yang redupp dalam hidup akuu duluu :'(
namunn sekarang ia ta dapat menyinari lagi semua kegelapan ituu :'( akuu sayang kau , kau tau ta ? :'(
akuu ta boleyh nakk berjumpa dengan cinta yangg lainn :'(  selain cinta kauu ;'(
kauu ta kan pernah tergantii :'( bagaii pecahan logam yang kekal bunyinya :'(
sendirian dan kesedihann akuu kini menjadii perkara di hari2 akuu  :'(

kauu memang pernah hadir dalam hidup akuu 
mengisi ruang yang kosongg di dalam hati akuu . kauu sedar ta semua ituu ? :'(
menemani akuu di saat akuu sepi :'( menghiburku di saat akuu sedihh :'(
tapii sekarang ! SEMUANYA da BERUBAH ! :'( (kau ta sayang akuu lagii ?)
akuu pergii kerana keeogoaan kauu !
maafkann kann akuu ,sebab akuu da ta boleh menemani hidup kauu lagii :'(
dann akuu tak boleh untukk bagi cinta akuu lagii untukk kauu :'(
pergilah pada mimpi kauu yang tertunda , semoga kauu jumpa cinta yang baikk darii akuu 
memang cinta kita begitu singakat ! TAPII biarkan KENANGAN ituu menjadi milikk akuu :'(
setidakknyaa , kauu pernahh memberi warna dalam hidupp akuu :'(
terima kaseh untuk segalanyaa , izinkann akuu pergi untuk teruskann hidupp akuu :'(

:: KENANGAN ITU AKANN SELALU AKUU KENANG ! MENJADI KENANGAN TERINDAH DALAM HIDUP AKU ::

Sunday, 27 November 2011

:: ku pinta MAAF dari kamuu ::

assalammualaikum 

sebelum jari akuu menggigil2 nak hupdate blog chomot akuu nihh , akuu nak ucap TERIMA KASEH
kat kwn2 , kakak2 yang dokk bagi semangat n nasihat kat si daxbambamm nih.. :'( ..
bagi masa 5minit sat untukk si daxbambamm mengalirkan airr mata untuk terakhir kali hanya kerna dia 
sumpah akuu nak cakap , yang akuu betol2 RINDU kat kauu(coNfirm kawan2 akuu cakap aku BODO)
sebab depa kata , hang kalau kuarkan AIR MATA setitik pun untuk dia , hang bodo ! 
oke ! akuu sedaq semua nihh , tapi kawan2 setiap air mata yang akuu titiskan untuk dia ,akuu rasa yang akuu semakin dapat lupakn dia , walaupun bak kata pepatah 
"mengenali seseorang memang mudah , tapi mengambil masa seumur hidup untuk lupakan"
:'( 
setiap hari aku bertanya2 , sampaii bila akuu harus macam ni, lalu akuu MOHON kepada TUHAN
ya allah , andai dia JODOH akuu , kau satukan lah kami , andai dia bukan TERCIPTA untuk akuu
kauu jauh lah pandangan akuu dari dia :'(

akuu sedar dengan KEPENTINGAN DIRI akuu , sampai hubungan kita macam ni :'(
maafkan akuu ,kerna mencetuskan PRASANGKA ! :'( .. ini kerana akuu terlalu sayang kau
di dalam hatii akuu ini terdampar pada hari PERTEMUAN TERAKHIR kita :'(
menjadi RINDU pada kenangan itu :'(
yang TERLALU indah TERSANGAT SUSAH untuk akuu  lupakan :'(
dan sebab itu jugakk , akuu nakk kau tahu ,akuu akan selalu merindui KAU sehingga akhir hayat akuu :'(
akuu nakk kauu tahu apa disebalik titis2 air mata akuu  ! 

APAKAH BENAR AKU TERCIPTA UNTUK KAU ? :(

Maafkan aku , dengarkan rayuan RINDU akuu yang TERAKHIR untuk kauu :'(
agar kau fahami isi hati yang begitu PEDIH untuk akuu terima :'(
ini lah KEBENARAN yang perlu akuu lontarkan untukk kauu :'( :'( :'(



♥  KU PINTA MAAF TERAKHIR DARI KAMU  

Friday, 25 November 2011

:: tidak berpeluangkah untuk diriku lagi ::

asslammualaikum ..

huhh , nafas kekecewaan akuu , akhirnya dapat akuu hembuskann .. :'( sorry all , arini ampa masukk blog nihh , dilimpahii dengan AIR MATA akuu (lebih kurang banjir la) .. empangan kelopakk mata sudahh ta mampu nakk menahann lagii :'( ... sebenaqnya akuu xda mood nak hupdate blog CHOMOtt akuu nihh , tapii akuu usaha kan hatii akuu , tok wat satu entry yang sangat2 BERAT untuk akuu terima , lebih kurang 99999(kg) beratnya >.< (xdala berat sangat kan)oke ! akuu da mula ta tentu arahh kann ? :'( .. ampaa , akuu tengahh sedihh nihh , ada sapa2 leyh hepy kan akuu taa ?? leyh ta akuu nakk melalak kuat2 , nk bg SELURUH MALAYSIA dengaq ?(mampu ke?) .. :'( .. entryy nihh akuu tujukan untuk orang yang betol2 aku SAYANG n CINTA diaa , sapa ea ?? biarlahh hanya akuu dan diaa yang taw , ampa jangan coba2 nakk seludup oke ! (ok ! ayat tah pape kan) , arghh , kesah ? :'( .. diaa ... apakah tidak ada lagi PELUANG untuk org sayang , rindu . cinta dia lagii ?? :'( ..kenapa dia seksa orang cm nihh ? org ngaku , mmng org yang salah dalam hal nihh , tapii . napa dia susah untuk trima maaf dari orang :'( .. semalam , semalalam orang ta dapat tido , sebab fikirkan dia , orang tunggu diaa , orang menangis kerana diaa(walaupun ada org2 diluar sana cakap,kau bodoh kuarkan air mata kpd org yang ta menghargai kau) :'( .. tapi org taw , selama kita kawan , diaa hargai orang , tpi orang silap , orang terlalu PENTINGKAN diri , :'( .. orang nyesal sangat2 denagn apa yang org wat :'( .. orang ta nakk kehilangan diaa ,, mana dia pergi ? orang tunggu diaa , orang rindu diaa sangat2 :'( ..
diaa, ..~✿..Ya Allah, bila dia BUKAN UNTUKKU..bila dia BUKAN JODOHKU maka berilah GANTI yang lebih baik buatnya dan bantulah aku untuk MEMPERBAIKI diriku..ya Allah, bila ini BUKAN MASANYA, bila ini BELUM SAATNYA..jarakkan kami, pisahkan kami agar kami jauh dari DOSA dan PERKARA SIA-SIA..agar kami tidak mengundang murkaMU..agar kami dapat lebih MENJAGA HATI..ya Allah, bantulah aku menjalani hari, bantulah aku menerima KETENTUAN dengan KETABAHAN agar terhapus semua KESEDIHAN dan KEKECEWAAN..aamiinnn✿~  oleh kerana orang terlalu RINDUKAN dia , orang tujukan LAGU nihh untuk diaa

OMBAK RINDU

TUHAN TOLONG LEMBUTKAN HATI DIA
UNTUK TERIMA KU SEADANYA ,KERNA KU TAK SANGGUP,KERNA KU TAK MAMPU
HIDUP TANPA DIA , DI SISI KU..
TUHAN , AKU TAHU BANYAK DOSA KU PADAMU
HANYA INGAT KAMU KALA DUKA KU
NAMUN HANYA KAMU YANG MAMPU MEMBUKA PINTU HATINYA UNTUK CINTAKU <3

MALAM , KAU BAWALAH RINDUKU..
UNTUK DIRINYA YANG JAUH DARIKU ..
AGAR DIA TIDAK KESEPIAN..
SELALU RASA ADA CINTA AGUNG ..

HUJAN BAWA AIR MATAKU ..
YANG MENGALIR MEMBASUH LUKAKU
AGAR DIA TAHU KU TERSIKSA
TANPA CINTA DIA DI HATIKU .. :(


p/s :: orang akan tunggu dia . biarpun bertahun2 :: :'(

Monday, 21 November 2011

乂⍲‿⍲乂 cinta memBUAT kita tersenyum sendirian 乂⍲‿⍲乂

apa BETOI ka cinta tuh wat kita SENYUM sorang2 wehh ??
itu PERSOAlannya ! :)

assalammualaikum guyz  ⍲‿⍲
aisemmenn .. aisewomenn ,, memang RAJIN gila lahhh si daxbambamm nih nak hupdate blog ! :)
hahah .. alaa . bukann bnyakk puunn , saja2 ja nak asahh otak nih(maklum la da cuti sekolah)haha

ok2 ! akuu nakk tanya ampa2 semua nihh , betoii ka entry yang nak coba akuu sampaikan nihh ?
 CINTA MEMBUAT KITA TERSENYUM SENDIRIAN  ⍲‿⍲
eh2 ampa ! ya ampaa lahh ! sapa lagi (cepuk satg ha) haha
ampa ada bf/gf ?? apa ? xdakk >? ampa toksah nak muhong ! hawin satg luquh abeh gigi :P

nakk tanya ampaa la nihh .. ampa ada CINTA kann ? so. ! 
cinta ampa yang macam mana ? 
sedih ?
gembira ?
kecewa ?

wait2 , yang SINGLE sila jauhkan dari entry nihh . jgn na BERLAGAK pandai ! haha(gurau ja)
alaa , even ampa SINGLE ponn , macam la ampa xdakk pengalaman kan ?? kann ?
tuu .. tgkk tuu .. xmauu ngakuu lagi tuu .. oke ! kesah ? haha :P

tapi kalau nakk taw , CINTA akuu xwat aku senyum soRANG2 tapi dia buatkann akuu ........ ??
jom USHAA pic nihh jap ! 

 p/s :: mohon jangan KUTUK oke ! ,akuu memang ta chomel mcm ampa2 ⍲‿⍲

oke ! da tengok kann ? so , itu je lahh yang akuu rasa ! XDAKK pun nak senyum2 ! HAHA
mungkin CINTA akuu dalam ketogori CINTA PELIK ! perggh ! 

ramai tertanya2 cinta APAKAH SEBEGITU ! ? huawawawa
oke ! akuu sendiri pun ta tahu ! :)
sampai sini jea ea .. t law rajin ! akuu wat SEMAKK lagi kat BLOG nihhh ^__^

jum usha satu lagii gambaq niihh :) .. 
gambaq nihh yang wat akuu BERFIKIR ! 
乂⍲‿⍲乂 cinta memBUAT kita tersenyum sendirian 乂⍲‿⍲乂



oiit , dakk mushuk ! tinggalkan KOMEN oke 
*.*

Saturday, 19 November 2011

:: kebahagiaan itu KEMBALI ::

ASSALAMMUALAIKUM ^_^
sawadikap makan nasi dengan ikan siakapp :) hahahah
oke2 ,malaih nakk merapuu , hello guyz ,eh2 chomell nye muka ampa bila bukak BLOG nihh :)
senyum sikit , senyum sikit , ceywahh , nakk 6be tpon boley ?? haha , ok ! da kembang ?
hahaha , tahh apa2 ja kann , eh ! biaq laa , bukann ampa yg taip pon ! HUWAWA

weh2 , ampa tgk bola petang tadii ?? akuu mcm nakk hentok2 ja kepala PENGADIL kat padang tuhh 
hahaha , nakk jadi pengadill , tapi tah papa ja kann , oke !
now ! akuu bukann nak cerita pasaL BOLA oke ! cer tgk entry akuu
<3 KEBAHAGIAAN ITU KEMBALI <3

oke , benar ! akuu dapat rasa balik semua tuhh wehh , itu semua sebab kauu , kauu taw ta !
mesti kau ta taw kan, sbb akuu ta penahh gtaw kau kan ^_^
biarlahh kebahagiaan ini ditanggung olehh akuu, even SEBERAT BAPAK GAJAH ! :)
akuu ponn, ta minx semua nihh kan , tapi alhamdullillah akuu da dapat semua tuhh ..
yelaa ! kauu pon tau kann yg kita suka sangat gadoh , benda KECIK pon kau bagi BESAR cam KONDOMINIUM (betoi dak akuu eja ?)ahh ,kesah ? haha
dah tuhh , sikit2 nakk salahkan akuu , wakk luu ahh kauu ! haha !!
tapi sekarang akuu da rasa yang akuu dah happy balik la bersama kau buchuk ! 
akuu ponn xtaw , if ini JODOH kita buchuk ,(pandai lak sidaxbambamm nih cakap pasal JODOH).haha  akan akuu cuba yang terbaik untuk kauu 
sebab akuu memang da SAYANG gila kat kauu :P (mesti kauu nak muntah dgn ayat nih kan)

sekarangg kitaa pun da jarang BERGADUH kann .>? tol ta ?
hehe , lagipun akuu ta suka gadoh2 la buchuk , xda faedah pon semua tuhh ,lebeih bekk akuu diam daripada akuu wat benda2 yang ta elokk kann , kann ?? akuu sedaya upaya nak FAHAM kauu :)

thankz sebab sudi menerima akuu seadanya ^_^ ..
macam lagu STAY-C kann .. meNCINTAi akuU dengann SEADANYA ,wowoWwW ! 
haha , oke !  nnti HUJAN pulakk kann :P..
akuu da dapat rasa yang kauu da mula HARGAI akuu balik after kita gaduh bESAR arituu :)

nakk kasi kiss sikit bleyh ? . muahh ! HEHE , lebiu buchuk ! <3


p/s ::: akuu rindu kauu lah  ! >.<

Tuesday, 15 November 2011

:: jelOus a.K.a cembUru ::

hello guyz ^^_^^ 
asslammualaikumm warah matullah hiwabarokatuh
tudiaa , tudiaa , dia mai dah si daxbambamm nihh !
oii ! punya suka la ! ini BELOG ! si DAXBAMBAMM yg PUNYA ! 
OKE ! akuu dah ngarut kan , sebab pa nakk taw >? sebab ampa laa ! (sapa beqasa amek la)haha

puihh .. puihh ... tudiaa aihh .. belog akuu BERSEPAH gilaa wehh! 
maluu nya akuu kat ampa (ahh , kesah ? )singgah, singgah dah nohh ..
ampa semua sihatt ?? lama gakk kan akuu tinggalkan belog nihh , si daxbambamm pon da mkn GAJI BUTA kan ? oke ! AKUU NGARUT lagii ! HAHA

entry akuu ! CEMBURU !!! 
ampa taw apa MAKSUD yg tersiratt ?? (mai hbaq kt ceq sat)
cemburu dengan buah hatii ? mmng ta larhh kan  ! :P
cemburu dengan org ada handphone baru ? lagi la ngarut kann ? ;)
dahh tuhh ? akuu cemburu SEBAB apa ???
xkan tanpa SEBAB ! comfirm org cakap yang akuu nih G.I.L.A kan ?
ahaha.. hakikatnya ! akuu maseh WARAS ! ulang suara W.A.R.A.S ! haha

oke ! so skunk ramai da bebai nakk taw sebab apa akuu ada perasaan cemburu kann ? 
ahaha.. akuu sebenaq nya nihh .. aishh . (ketaq lutut nak hbaq)
tapi xpa habaq p la nohh , ! 
aku CEMBURU kat hampa2 yang ada BELOG
nakk taw saipa ??

1.belog ampa CANTIK
2.belog ampa MENARIK !
3.belog ampa TERTARIK !
4.belog ampa tak BOSAN
5.lagu2 dalam belog ampa BEST-2 !

nihh laa antara sebab-2 yang wat akuu JELES katt ampaa ..
ampaa tgk belog akuu , chomot jea kann  >.<

weh-2 !! NAKK GAKK BELOG CANTIK MCM AMPA-2 :(
ampa baca dakk nihh . NAK BELOG MENARIKK CAM ampa-2 !!

ampa jangan la KUTUK belogg akuu wehh ! AKUU da sedaya upaya dah wat cantik2 weh ! 
nihh jea akuu mampu ! pape ponn ! ALHAMDULLILAH ! nih pon sbb kwn baik yg tlong! :)

k larhhh , da taw sbab apa akuu JELOUS a.k.a cemBURU ??
so ? ta payah nak beperangsangka oke ! peace !! ^^__^^

ok larhh , penat ! ahah .. penat JELES kat ampa2 larh :P
wait 4 new entry oke !

oke ! akuu bluurr da ann >? so ! jangan nak gangu idop akuu wat masa sekarang! 
ciss ayat !! hahaha .. cam taik g an ! huhu :D
fening ooww ! dok pikiaq nak wat BELOG seindah cam BELOG2 ampa ^_^


oiit , dakk mushuk ! tinggalkan KOMEN oke 
*.*

Tuesday, 8 November 2011

:: aidil adha yang sangat BERMAKNA dalam hidup ::

asslammualaikum , hey olls :)
wahh , mood si daxbambamm nih happy pulak kann :)
kalau korang nak taw dari raya petama aidil adha aritu lagi bibir nih xlepas dari tersenyum
(ada apa yg berlaku ea ?) haha , nakk taw ? 
isshh  , maluu larhh >.< (sambil tutup muka) hehe
eh2 , ampa best ta RAYA ? dapat duet byak ta ? mmng ta la kann..
dah besaq2 pon nak wet raya ka ? ishh , malu laa , haha,(tapi aku minx dapat je)haha
rumahh ampa masak apa 6.11.2011 aritu ? wahh , siapp tarikh lagi :)
rumahh si daxbambamm nihh wat NASI HUJAN PANAS :)
sedapp wehh : rugi ampa2 ta maii :D ..
then arituu makk akuu pon ada wat resepi baruu taww , tapi akuu xtaw cmna nakk sebut resepi yg mak akuu wat tuhh :) .. btw , ramai la yg puji SEDAP ! hehe .. bg akuu , oke jgk , sbab akuu yg abeh kan buah2 yg ada atass resepi baruu makk akuu tuhh :D

ampa mesti tertnya2 kann kenapa ia sangat BERMAKNA untuk akuu raya haji taun nihh :)
beb ! seumur hidup akuu kann , first time akuu bwak blik buah hati ! (opocot)
hahaha ,, ta pERCAYA ? ahh , suka hati la , (ta caya try p tanya makk akuu)
makk akuu terkejut pulakk akuu bwakk blik bakal menantu dia (haha bakal menantu ke cik nab)
yayayaya , yang pastinya itulahh :) hikhikk 
tapii ciann kamuu kann , mesti TERKEJUT beRUK kan ??
beruk pon ta terkejut mcm kamu ann ? hehe
akuu ingat kan abah akuu tidoq time , entah camna leyh abah akuu coiihhh ada kat meja tmpat untuk kmi mkn2 tu .. ish2 (abah nihh , cam taw2 ja buah hati adik nk mai) hahah
awai2 tuh dy sembang2 nan makk akuu , akuu ponn xtaw la apa yg depa sembang2 ,(mesti kutuk2 akuu kan)
ishh2 , ta mungkinn laa , tapii yang pasti makk dahhh taw semua pasal kamuu kann .. :)
then abah ngan mak masuk rumahh , tinggai kita dua jea kt lua kan ? 
makk ngn abah nihh cam bagi kesempatan jea :)
HELLOO ! jangan salah pham laa , maksud kesempatan akuu tuh , kesempatan untuk kami borak2 laa
lama jgakk kan kita sembang , lama gila akuu xsembang lama2 cmtuh dengan kauu
dapat gakk akuu lepas rinduu kann :D
pape ponn , TERIMA KASEH sangat2 sebab kauu sudi datang even bnyak kali akuu suruh kauu datang 

p/s :: apa yang penting , kamuu HENSEM sangat aritu capital 'K'
 <3 SAYANG KAUU SORANG JEA <3

kalau kamuu na taw , kamu org PERTAMA n mungkin TERAKHIR yang datang rumah akuu :)
hope hubungan kita kekal untuk selama2nya oke ! 

ni lahhh org akan selalu merindui kamu :)

p/s :: coeyy laa , ta sempat nak take pic buah hatii akuu :)

ni la resepi makk akuu yang baru wat tuhh , tapii akuu ta pandai nak sebut :) 
ampa taw ?? law taw gtaw akuu , hehe :)

k bye ..^_^

Thursday, 3 November 2011

risaU + riNDU = menANGIS

hey guyz assalammualaikum 
todayy mooD si daxbambamm xbapa elokk ..
semua benda wat serba xkenaa .. 
ya allah .. kenapa dengan akuu nihh .. :((
siyess , aku ta paham dengan diri akuu nihh ..
ampa pham ?? comfirm la tak kann .. 
even mood si daxbambamm nih xdakk , entah pergi hilang kemana tah mood nihh ..
tapii si daxbambamm nihh TETAP nak hupdate blog ..
blog tempat untuk akuu luahkan apa yang akuu rasa :(
kalau balik nanti siap kauu mood ! akuu hentok2 kauu kat atas tilam ! 
akuu taw kauu pergi mana .. memalam ceniee kauu selalu dok kat taSEK kan mood ??
oke ! akuu da mula melalut . aku just nak cari sedikit kegembiraan :> 

capital 'K' kemana kauu seharian nihh ??
sumpahh akuu risau kauu wehh .. :( 
semalam kauu cakap kau saket kepala , then todayy , satu habuk akuu xdak kaba dari kauu ..
call ta angkat . mesej lagi la kann .. ta replayy .. :(
akuu tunggu kauu nihh , kauu taw ta akuu TUNGGU kau nihh .. 
mana kauu ?? mana kauu ?? kau nakk tinggalkan akuu ka ??
:(
siyes ayaq mataa akuu dah mengalirr wehh .. akuu RINDU kauu
akuu minx satu mesej dari kaauu pon , da dapat wat akuu tenang wehh . ! 
kauu sihatt ta nihh ?? 
kauu taw ta hatii akuu nih bagai kan nak rakk risaauu kat kauu ..
nakk jea akuu pegy umahh kauu , tapi akuu still dapat tahan !
tolong laahh jangan wat benda yg BUKAN2 ..
akuu sayang kauu .. kauu ja dalam hati akuu ..
biaqq laa apa orang nak kata ! yang PENTING akuu SAYANG kauu 
kauu ! dengar ta nihh akuu panggil kauu pakai HATI akuu ?? :((
akuu ta nakk kehilangan kauu :'(
tolong jangan wat akuu ceniee .. 
akuu akan terus TUNGGU kau capital 'K'

yea ! AKU TUNGGU !! 
aku RISAU ! 
aku RINDU ! 
maap ! aku terpaksa ngalirr kan air mata akuu lagii :( 


akuu akan tungguu kauu oke ! 

riSAU + riNDU = :'(

maapkann akuu if akuu ada wat salah kat kauu ! 
 
love u capital 'K'